duminică, 26 aprilie 2009

(Pseudo)Jurnal

19.45. Mi-am facut un ceai pentru ca e prea frig , pentru un sfarsit de aprilie. Ceaiul e unul "de primavara ", asa il numesc producatorii , numai ca anotimpul care imi da un tonus bun, intarzie sa vina. Ne-a amagit un pic la mijlocul lui martie si dupa , ne-a lasat sa il cautam in zile deloc prietenoase pentru cei care o asteptau.

Am vizitat o prietena , azi, si am zarit pe un raft al bibliotecii un roman care mie mi-a marcat tineretea - "Panza de paianjen", a Cellei Serghi. Nu m-am putut abtine si l-am rasfoit. La fel de frumoasa mi s-a parut descrierea Dianei si la fel de plina de farmec descrierea unui personaj masculin - Petre Barbu.
M-am trezit din nou visand la perioada interbelica din Romania. Se spune ca sufletul nostru calatoreste mult si ca , la nastere, primim identitatea spirituala a altei persoane. Probabil ca eu " am imprumutat" identitatea spirituala a unei persoane care a trait in acea perioada. Si nu numai ca a trait atunci , dar s-a si bucurat din plin de deliciile oferite de perioada respectiva.
E nevoie sa recunosc ca ma fascineaza orice detaliu sau informatie din anii aceia. Cat despre fotografii, nici nu mai vorbesc. Le privesc minute in sir si nu ma mai satur.
Iata una dintre ele ....


2 comentarii:

costina spunea...

hihi draguta perioada, mie imi placea aia cu rochiile lungi si cu umbrelute de soare :)

viviana b spunea...

Frumoasa perioada si aceea, dar un pic cam complicata pentru noi, fetele :)

Poate ca unul din exemplele cele mai bune, in acest sens, este "The Duchess" - filmul...