miercuri, 24 iunie 2009

Important !!!!!

Voi prelua in intregime un post de pe site-ul organizatiei pe care o sustin - implica-T :


"25 Iunie 2009 - Ziua Europeana a sigurantei la trecerile la nivel cu calea ferata

implica-t

Despre Consiliul Interministerial pentru Siguranta Rutiera am aflat cand am pornit pe urmele Saptamanii Sigurantei Rutiere.

Am aflat, in schimb, ca maine, 25 iunie 2009, 23 de tari europene vor celebra Ziua Europeana a sigurantei la trecerile la nivel cu calea ferata.

Desi circulatia feroviara prezinta un grad de siguranta net superior circulatiei rutiere, 600 accidente au loc anual pe trecerile la nivel cu calea ferata in Europa. Sub sloganul „Stop accidentelor! Europa pentru treceri la nivele mai sigure!” se vor organiza actiuni de constientizare in acest sens.

Cat de vizibila va fi Ziua Europeana a sigurantei la trecerile la nivel cu calea ferata? Asta ramane sa descoperim impreuna. Joi nu voi fi la nici o trecere la nivel, insa astept cu interes pareri, daca ajungeti pe la vreuna. Aceasta vizibilitate depinde si de noi; faptul ca la nivel de tara nu avem o traditie a actiunilor de siguranta rutiera nu trebuie sa ne opreasca. De ce?
- Pentru ca avem nevoie sa invatam sa respectam regulile traficului, ca sa putem avea un trafic civilizat si cat mai putin periculos pentru sanatate.
- Pentru ca avem nevoie sa atragem atentia asupra acestor treceri la nivel. Zoso se preocupa nu atat de constientizare, cat despre calitatea acestor treceri. Poate este bine ca ele sa aiba o zi a lor, de care noua sa ne pese, asa incat sa inceapa sa le pese si altora, iar ele sa se regaseasca mai sus pe agenda prioritatilor.

Ca atare, va invit sa vorbiti despre Ziua Europeana a sigurantei la trecerile la nivel cu calea ferata. Cui? Vorbiti familiiilor, prietenilor, colegilor, vorbiti pe forumuri, puneti-va status pe messegenger, scrieti pe bloguri. Este prima astfel de zi despre care aud la noi. Vorbiti despre ea: ce credeti ca reprezinta? ce asteptari aveti de la ea? ce ar trebui sa se intample intr-o astfel de zi? cine ce ar trebui sa faca? ce ai putea sa faci chiar tu?

logo-campaign

Ii provoc sa scrie despre trecerile la nivel cu calea ferata pe Zmeura, pe Viviana, pe Tomata, pe Razvan, pe Loredana si pe Vera.

Va astept pe toti cu vesti despre cum au decurs discutiile despre Ziua Europeana a sigurantei la trecerile la nivel cu calea ferata.

PS1: Cei de la Chestionare Auto ne reamintesc ce e si cu trecerile astea la nivel cu calea ferata.
PS2: X-ul care semnalizeaza cele mai periculoase zone in care circulatia rutiera se intersecteaza cu cea feroviara poarta numele de Crucea Sf. Andrei. Dupa ce a propovaduit crestinismul la romani, Sf. Andrei a fost rastignit intr-un orasel din Grecia. Considerandu-se nedemn de a fi rastignit la fel ca Iisus Hristos, Sf. Andrei a cerut sa i se faca o cruce de forma diferita. Feroviarii considera Crucea Sf. Andrei ca fiind un semn protector si simbol al umilintei."

4 comentarii:

costina spunea...

Multumim pentru implicare, si fie ca toate trecerile la nivel de cale ferata sa fie mai sigure incepand chiar de azi!

viviana b spunea...

Cu cel mai mare drag !

costina spunea...

offtopic: observ ca aveti blogroll!!

viviana b spunea...

Daaaaaaaaaa !
Am reusit si ma bucur extrem de tare ! :)